Un turista mort i dos ferits en un atac amb ganivet a les immediacions de la Torre Eiffel

L’agressió ha sigut qualificada d'atemptat terrorista pel president de França, Emmanuel Macron

L'atac que ha deixat un mort i dos ferits s'ha produït en una zona propera a la Torre Eiffel
L'atac que ha deixat un mort i dos ferits s'ha produït en una zona pròxima a la Torre Eiffel / Yoan Valat (Efe)
03 de desembre 2023 - 10:21

Una persona ha mort i dos més han resultat ferides aquest dissabte a la nit després que un individu, que ja ha sigut detingut per la policia, atacara els transeünts amb un ganivet i un martell a les proximitats de la Torre Eiffel a París. 

Segons la premsa francesa, el mort és un turista amb nacionalitat alemanya i filipina, a qui van trobar apunyalat a l'esquena i el muscle a l'emblemàtic pont de Bir-Hakeim, que es troba sobre el Sena.

El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, va informar a través de la xarxa social X de la detenció de l’atacant, que va cridar "Al·lahu-àkbar" (Déu és gran) en el moment de l’atac. Darmanin també ha detallat que l'assaltant ja estava fitxat per la policia francesa. Es tracta, segons el ministre, d’un home nascut el 1997 a Neuilly-sud-Seine (afores de París) que ja va ser condemnat el 2016 a quatre anys de presó a causa d'un atac frustrat per les autoritats franceses.

El titular d'Interior va afegir que, segons les declaracions dels policies que van intervindre, el jove va dir que "no suportava que els musulmans moriren a països com l'Afganistan i Palestina", abans de ser arrestat per la policia, que el va reduir amb una arma d'electroxoc.

El president de França, Emmanuel Macron, s’ha solidaritzat amb les víctimes, alhora que ha qualificat el fet com un “atemptat terrorista”.

“Envie el meu condol a la família i els éssers estimats del ciutadà alemany mort aquesta vesprada durant l'atemptat terrorista a París i pense emocionat en les persones actualment ferides”, va escriure el mandatari gal en el seu compte de la xarxa social X. El president també va afegir que la fiscalia nacional antiterrorista "serà l'encarregada d'esclarir aquest assumpte perquè es puga fer justícia en nom del poble francés".

La primera ministra francesa, Élisabeth Borne, va donar per fet que es tracta d'un nou atac terrorista a França: "Aplaudisc la valentia i la professionalitat de les nostres forces d'orde i els nostres serveis de socors. No cedirem ni un pam davant el terrorisme. Mai", va dir Borne.

També et pot interessar

stats