Un triple atemptat a Somàlia causa desenes de morts

Els cotxes bomba van esclatar en una de les carreteres més transitades de la capital.

Un grup d’homes porta a una de les víctimes de l’atemptat bomba a Mogadiscio (Somàlia)
Un grup d’homes porta a una de les víctimes de l’atemptat bomba a Mogadiscio (Somàlia) / Said Yusuf Warsame (Efe)

L’esclat de tres cotxes bomba davant d’un luxós hotel de Mogadiscio, perpetrat divendres pel grup jihadista Al Shabab, ha causat desenes de morts a la capital de Somàlia.

El servei d’ambulàncies d’Amin, l’únic servei gratuït que funciona a la ciutat, ha afirmat aquest dissabte al mitjà local Goobjoog News que alguns dels centenars de ferits han mort per les ferides causades.

‘‘Vaig transportar vint cossos i tres persones ferides als hospitals de Digfer, Medina i Daru Shifa’’, ha assegurat Bashar Hassan Farah, treballador del servei d’ambulàncies Amin, abans d’afegir que el nombre de morts ja ha arribat a la tentena.

Els cotxes bomba van esclatar aquest divendres en una de les carreteres més transitades de la capital, a pocs metres de la rotonda KM-4, un punt d’accés a l’aeroport internacional de Mogadiscio i on es troba la seu del Departament de Recerca Criminal i multitud de bars i restaurants.

Els dos primers cotxes bomba van esclatar quasi de manera simultània entorn de les 16:00 hores, hora local (13:00 GMT) a l’exterior del luxós hotel Sahafi. I la tercera explosió, uns vint minuts més tard, va ocórrer en un automòbil estacionat a l’aparcament de l’hotel Hayat, a la part posterior del Sahafi.

Atemptat similar

Entre els morts figura el propietari del Sahafi, Abdifitaax Abdirashiid Shire, el pare del qual va morir en un atemptat similar contra el mateix hotel el 2015, segons la ràdio local Dalsan.

El grup jihadista Al Shabab ha reivindicat l’autoria dels atacs i alguns dels terroristes van ser abatuts en intentar entrar a l’hotel Sahafi, segons han confirmat fonts de seguretat a la ràdio Dalsan.

El secretari general de l’ONU, António Guterres, va advertir ahir que els somalis ‘‘no seran dissuadits’’ en la seua cerca d’una pau duradora i una estabilitat política, i va enviar les seues condolences a les famílies de les víctimes.

Al Shabab, que es va afiliar a la xarxa internacional d’Al-Qaeda el 2012, controla part del territori al centre i el sud del país, i aspira a instaurar a Somàlia un estat islàmic del corrent wahabi.

També et pot interessar

stats