Un tiroteig xenòfob contra dos bars a Alemanya deixa onze morts, entre ells el terrorista

L' autor dels atacs deixa un escrit en què diu que hi ha pobles que no poden ser expulsats del país, però sí exterminats.

Imatge de portada: Els tirotejos s'han produït des d'un cotxe contra bars orientals

Almenys onze persones han mort en dos tirotejos registrats la matinada d'aquest dijous en dos bars de la ciutat alemanya de Hanau, pròxima a Frankfurt. Entre les víctimes, el presumpte autor de la massacre, que ha aparegut mort a casa, on s'ha localitzat també el cos sense vida de sa mare. En els tirotejos també han resultat ferides quatre persones.

Tant el govern regional de l'estat federal de Hesse, al qual pertany la ciutat de Hanau, com la Fiscalia Federal Alemanya entenen que aquests assalts "tenen una motivació xenòfoba" i han identificat Tobias R. com a autor dels assalts. Reconeixen també que l'home no estava fins ara en el punt de mira de la policia. 

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha convocat una compareixença urgent després d'assabentar-se dels atacs i ha assegurat que "el racisme és verí".

Imatge del vídeo amb missatges d'ultradreta que ha deixat Tobias R.

El primer atac va tindre lloc vora les 20:00 hores GMT en un xixa bar, un local de menjar oriental i fumadors de pipa d'aigua anomenat Midnight, en el centre de la ciutat. El va seguir un segon tiroteig en un establiment similar a Kesselstadt, un altre barri de Hanau. Els trets es van fer des d'un automòbil, que a continuació va pegar a fugir.

L'agressor, identificat com a Tobias R., és un home de nacionalitat alemanya, vinculat amb la ultradreta i amb llicència d'armes de caça. En l'automòbil que posseïa s'ha trobat munició i, en la seua vivenda, les forces de seguretat han trobat un escrit i un vídeo.  En l'escrit, l'autor dels tirotejos diu que hi ha determinats pobles que ja no poden ser expulsats d'Alemanya però que poden ser exterminats. 

Hanau, amb uns 100.000 habitants, està a 20 quilòmetres a l'est de Frankfurt, en el land de Hesse. 

També et pot interessar

stats