Un Tesla fora de control mata dues persones i en fereix tres a la Xina

Quan el conductor intentava aparcar, el vehicle va eixir a tota velocitat atropellant dues motocicletes i bicicletes i xocant contra un comerç després de recórrer dos quilòmetres

Vídeo del Tesla fora de control / Twitter: @Terror_Alarm

Un cotxe elèctric Tesla fora de control ha matat dues persones i n'ha ferit tres a la Xina. L'accident ha ocorregut a Ghaozhou, província de Guangdong, quan el conductor, de 55 anys, ha perdut el control quan estacionava el seu Model-Y. Un accident que va tornar a posar en dubte la fiabilitat dels sistemes de pilot automàtic. La Xina és el segon mercat més gran de Tesla.

En el vídeo es veu com el vehicle de sobte va fer marxa enrere i comença a anar a alta velocitat. En primera instància esquiva una moto, però a mesura que augmenta la velocitat fins als 200 quilòmetres per hora, envesteix un parell de motos i bicicletes fins que s'estavella contra un local d'aliments.

La policia de trànsit local ha informat que la causa de l'incident no ha sigut identificada, però familiars del conductor han assegurat que va tindre problemes amb el pedal del fre quan estava a punt d'aparcar. La família de Zhan continua esperant els resultats del peritatge del vehicle.

"La policia està buscant actualment una agència d'avaluació de tercers per a identificar la veritat darrere d'aquest accident i proporcionarem activament qualsevol assistència necessària", segons ha dit el fabricant de vehicles elèctrics Tesla a l'agència Reuters.

Tesla ha explicat que els vídeos mostren que les llums de fre del cotxe no estaven enceses quan anava a tota velocitat i que les seues dades mostraven problemes com que no es xafaven els frens durant tot el recorregut del vehicle.

Més morts en pilot automàtic

L'incident ocorregut a la Xina no és el primer a posar en dubte la utilització de la conducció automàtica en actuacions d'ús particular.

La Corporació de Radiodifusió de Jiangsu va informar el 7 de novembre a Weibo que un propietari d'un Tesla, identificat com Jing, a Nanjing, també va perdre el control del seu automòbil elèctric durant uns 1,8 quilòmetres i va ser frenat a la força en tocar les vores de les carreteres i el pont.

Al gener d'enguany un jove de 27 anys anomenat Kevin George Aziz Riad va ser acusat d'homicidi després que xocara amb el seu Tesla Model S 2016, que es trobava en pilot automàtic, a un altre automòbil i matara a dues persones a Califòrnia.

També et pot interessar

stats