Un terratrémol de magnitud 6 sacseja la zona menys poblada de Califòrnia

El sisme ha estat seguit de fins a nou rèpliques de menor intensitat que no han deixat danys materials ni víctimes

Polseguera que va alçar el sisme en la zona muntanyosa de Coleville, a Califòrnia
Polseguera que va alçar el sisme en la zona muntanyosa de Coleville, a Califòrnia

Un terratrémol de magnitud 6 en l'escala Richter ha sacsejat el centre de l'estat de Califòrnia, als Estats Units, segons ha informat el servei geològic d’aquest país. Després d'aquest moviment de terres hi ha hagut multitud de rèpliques.

Cap dels nou moviments de terra que van seguir el sisme, d'entre 2,5 i 4,6 en l'escala Richter, van causar danys materials ni víctimes, segons els informes preliminars dels serveis d'emergència.

El terratrémol principal va succeir a la frontera entre Califòrnia i Nevada, al comtat d’Alpine, que és la zona menys poblada de Califòrnia.

També es va registrar un sisme en una zona pròxima a San Francisco, de 3,6 graus en l’escala de Ritchter, que es va sentir especialment en els comtats de Napa i Sacramento.

Encara que els terratrémols són habituals al llarg de tota Califòrnia, no solen superar la magnitud de 5 en l'escala Richter.

Fa exactament dos anys, Los Angeles va patir un sisme magnitud 7,1 que es va sentir al sud de Califòrnia. No obstant això, el moviment de terra més tràgic, que encara recorden molts californians, va ser el de 1994 a Northridge. El sisme, de magnitud 6,7 en la zona metropolitana de Los Angeles, va deixar 57 morts, milers de ferits i nombrosos danys materials.

També et pot interessar

stats