Un terratrémol de magnitud 6 sacseja l'arxipèlag de Tokara, al sud-oest del Japó

El govern nipó ha activat un gabinet de crisi per l'augment de l'activitat sísmica a la zona, que ha registrat 200 tremolors en una setmana, però encara no ha activat l'alerta de tsunami 

Akusekijima, una de les illes Tokara
Akusekijima, una de les illes Tokara / 名古屋太郎 (Wikipedia)

Un terratrémol de magnitud 6 en l'escala oberta de Richter ha sacsejat aquest dijous les illes Tokara, al sud-oest del Japó, sense que les autoritats hagen decretat alerta de tsunami ni s'haja informat de ferits ni danys significatius.

El sisme ha tingut lloc a les 11:05 hora local (les tres de la matinada ací) a 20 quilòmetres de profunditat en aigües pròximes a Akuseki, una illa de només 60 habitants. La localitat de Toshima ha registrat una intensitat de 5 superior en l'escala sísmica japonesa de 7 nivells sobre l'agitació en la superfície, el tremolor més fort del qual es té constància. De moment, però, no hi ha hagut ferits ni danys greus, segons informa la cadena pública de notícies NHK. 

La intensitat va ser de 4 a la veïna illa de Kodakara i de 3 ala de Suwanose, totes pertanyents a les Tokara, un arxipèlag que administra la prefectura de Kagoshima.

En la mitja hora posterior s'han registrat cinc terratrémols més a la zona, amb magnituds compreses entre 4,2 i 2,8. Les autoritats meteorològiques han registrat més de 200 sismes des del passat dia 4 de desembre en aigües pròximes a aquestes illes volcàniques, encara que desconeixen què els està causant. Les autoritats han alertat sobre un potencial increment de l'activitat sísmica en els pròxims dies i el govern ha activat un gabinet de crisi per a donar seguiment a l'efecte dels terratrémols.

També et pot interessar

stats