Un soldat ucraïnés visita en un permís Benicarló per conéixer la seua filla nounada

Va nàixer mentre ell estava en el front i ha aprofitat uns dies de permís per a estar amb ella

Olga i Roman Humeniuk amb la seua filla / À Punt NTC

La cruesa de la guerra d'Ucraïna fa difícil fer plans de futur, però enmig de la invasió, l'amor s'obri pas. À Punt Notícies ha estat amb un soldat ucraïnés que està de permís a Espanya per a conéixer la seua filla acabada de nàixer a Benicarló (Baix Maestrat). 

La seua boda no va ser com l’havien somniada, però Olga i Roman Humeniuk no van voler renunciar a segellar el seu amor enmig de les trinxeres perquè no sabien com seria el futur, explica Olga. Després, a causa de la guerra, ella es va haver de refugiar a Benicarló, on és professora de música, mentre que ell ha hagut de continuar lluitant. “Ha sigut molt dur estar sense el meu marit”, afirma la jove. 

A 3.600 quilòmetres de casa, la filla, Sofia, arribava a la vida en un món incert en què Olga i Roman han fet videotrucades diàries perquè ell pogués conéixer la menuda. Unes telefonades que el van fer “més fort per a afrontar la guerra”.

Ara, durant uns dies, Roman ha pogut deixar enrere el malson de la guerra i conéixer Sofia, i està aprofitant per a passar tot el temps que puga amb ella perquè en uns dies tornarà al front. 

També et pot interessar

stats