Un sisme de magnitud 7,4 sacseja el centre de Mèxic

S’ha produït en el dia dels aniversaris dels terratrémols del 1985 i 2017, considerats els dos més destructius de la història recent

Un sisme de magnitut 7,4 sacseja el centre de Mèxic
Un sisme de magnitud 7,4 sacseja el centre de Mèxic / José Méndez (Efe)

Un sisme de magnitud preliminar 7,4 ha sacsejat aquest dilluns el centre de Mèxic just en el dia dels aniversaris dels terratrémols del 19 de setembre del 1985 i del 2017, considerats els dos més destructius de la història recent.

El terratrémol ha ocorregut a les 13:05 hores (18:05 GMT) amb l’epicentre localitzat a 63 quilòmetres al sud de Coalcoman, a l’occident de Mèxic, d'acord amb la informació preliminar del Servei Sismològic Nacional (SSN) del país. En les hores posteriors s'ha informat de més de 200 rèpliques, sent la de major magnitud de 5,3.

En un primer moment, el SSN havia registrat la magnitud en el 6,8 i l’ha revisada poc després. "Començarem a recollir informació, desitgem de tot cor que no haja passat res greu", ha expressat el president, Andrés Manuel López Obrador, en un primer missatge des del Palau Nacional.

Hores després, ha sigut el mateix Obrador qui ha confirmat el primer mort pel sisme. El president mexicà ha informat que l’home es trobava en un centre comercial en la ciutat de Manzanillo quan li ha caigut un mur. El balanç preliminar de la Secretaria de Cultura del Govern de Mèxic indica que els estats amb seqüeles més importants en el patrimoni han sigut Michoacán, Colima, Jalisco i Nayarit.

El fenomen ha ocorregut menys d'una hora després del macrosimulacre nacional organitzat per a commemorar els terratrémols del 19 de setembre del 1985 i 2017.

El 1985, el sisme va tindre una magnitud de 8,1 i amb epicentre a l'estat de Guerrero, al sud del país, i va deixar més de 20.000 morts, la major part en la capital mexicana.

Trenta-dos anys després, el 2017, un terratrémol de magnitud 7,1 i amb epicentre entre Puebla i Morelos (al centre del país) va deixar prop de 370 morts; 228 d'ells, a Ciutat de Mèxic.

També et pot interessar

stats