Un sisme de magnitud 6,4 fa tremolar l'Argentina

Fins ara no hi ha víctimes, només dos xiquets i un adult amb traumatismes.

El sisme s'ha produït a les 23:46 hora local, prop de la localitat de Media Agua
El sisme s'ha produït a les 23:46 hora local, prop de la localitat de Media Agua / Clarín

Un sisme de magnitud 6,4 a huit quilòmetres de profunditat s'ha sentit fort a la província argentina de San Juan (oest, frontera amb Xile), on ha tingut l'epicentre, però també a la veïna Mendoza i en menor mesura en moltes altres zones del país. Segons l'Institut Nacional de Prevenció Sísmica, el sisme s'ha produït a les 23:46 hora local, prop de la localitat de Media Agua. En les dues hores següents s'han registrat set rèpliques de menor intensitat, entre 3,2 i 4,9 d'acord amb l'escala de Richter i entre 8 i 15 quilòmetres de profunditat.

Després del sisme més fort, alguns ciutadans han informat a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials de talls de llum, desperfectes en cases i comerços i badalls en alguna carretera. "Fins al moment no hi ha víctimes fatals, només dos xiquets amb traumatismes moderats i un adult amb un traumatisme greu que està sent traslladat a l'hospital", ha dit el governador de San Juan, Sergio Uñac, en una roda de premsa en la qual ha revelat que hi ha quatre persones evacuades.

Miguel Castro, del centre sismològic de Mendoza, ha explicat que s'ha percebut en altres zones del país, ja que "les ones sísmiques viatgen molts quilòmetres, sobretot quan es tracta d'una magnitud d'aquesta envergadura". L'expert ha agregat que el terratrémol li ha fet recordar el del 23 de novembre de 1977 a Caucete, que va ser de magnitud 7,4, amb 65 morts i més de 300 ferits.

"Però en aquesta ocasió l'epicentre s'ha situat a uns 47 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de San Juan, on hi ha una sèrie de falles actives que pertanyen a la vall Pie de Palo. I també està molt prop una falla que se situa amb eixida a la superfície al riu San Juan", ha afirmat.

San Juan és una de les zones amb més incidència sísmica de l'Argentina, i és allí on en 1944 es va registrar el pitjor terratrémol viscut al país, que va causar la mort d'unes 10.000 persones. És per això que compta amb edificacions preparades per a suportar aquest tipus d'esdeveniments naturals.

També et pot interessar

stats