Un professor sense experiència política, candidat a primer ministre d'Itàlia

Els líders de la Lliga i el Moviment 5 Estreles han notificat al president de la República el nom del candidat.

Giuseppe Conte, dreta, en una imatge de l'1 de març
Giuseppe Conte, dreta, en una imatge de l'1 de març / Remo Casilli (Reuters)

Giuseppe Conte, un professor universitari sense experiència política, és el candidat a primer ministre d'Itàlia. Així ho han comunicat els líders del Moviment 5 Estreles i la Lliga al president de la República, Sergio Mattarella, que pot acceptar o rebutjar la proposta. 

 

Les dues formacions han salvat aquest últim escull 77 dies després de les eleccions en una reunió que han mantingut en un lloc sense especificar. 

Tant la Lliga com el Moviment 5 Estreles pretenen que el cap de govern siga una mena d'administrador que execute el contracte de govern firmat per les dues formacions. Un programa polèmic perquè inclou l'expulsió de mig milió de persones migrants i la concessió d'ajudes econòmiques només a famílies italianes.

També aposten per una anomenada "renda mínima ciutadana" de 780 euros mensuals que començaria a aplicar-se d'ací a dos anys. Aquesta mesura ha provocat fortes caigudes a la borsa italiana i un augment del preu del deute perquè els inversors preveuen un increment del dèficit que seria castigat per la Unió Europea. 

Segons alguns mitjans italians, el líder de la Lliga, Mateo Salvini, seria el nou ministre d'Interior i el del Moviment 5 Estreles, Luigi di Maio, ocuparia la cartera de Desenvolupament Econòmic.

També et pot interessar

stats