Un presumpte atac suïcida deixa 9 ferits a Tunísia

Una persona hauria accionat el mecanisme que portava adossat al cos en passar al costat d'una patrulla de la policia.

Una persona hauria accionat el mecanisme que portava adossat al cos en passar al costat d'una patrulla de la policia
Una persona hauria accionat el mecanisme que portava adossat al cos en passar al costat d'una patrulla de la policia / Reuters

Almenys 9 persones, huit d'elles agents de policia, han resultat ferides aquest dilluns en un presumpte atac suïcida perpetrat davant del teatre municipal de Tunis, al centre de la ciutat. L'atac hauria sigut comés per una jove d'uns 30 anys que, pel que sembla, va accionar el mecanisme que portava adossat al cos en passar al costat d'una patrulla de la policia a l'avinguda Habib Bourguiba, la més important de la capital.

"L'explosiu no era molt potent, i açò ha evitat que s'haja produït una nova massacre al país", han dit les fonts pròximes a la seguretat consultades per les agències, que també han recordat la cadena de tres atemptats jihadistes fa tres anys que van acabar amb la vida de 72 persones, 60 de les quals eren turistes estrangers.

Primer atemptat des del 2015

Aquest és el primer atemptat jihadista que sacseja la capital des que el 24 de novembre del 2015 un home armat amb un cinturó explosiu entrara en un minibús de transport de soldats i matara dotze guàrdies presidencials a la plaça del 14 de Gener. Des de llavors, Tunísia està sota un estat d'emergència que es renova cada tres mesos i que concedeix als cossos de seguretat nacionals poders especials dins de la lluita contra el terrorisme.

També et pot interessar

stats