Un poblet indígena mexicà reté un valencià per haver-se apropiat d'ajudes del govern

Iván Mouriz, resident en aquell país des de fa deu anys, està acusat d'apropiar-se de 83.000 euros d'ajudes pel terratrèmol del 2017.

Iván Mouriz.
Iván Mouriz.

Els veïns d'un poblet indígena de Mèxic retenen un valencià, resident en aquell país des de fa deu anys, acusat d'apropiar-se de 83.000 euros d'ajudes pel terratrèmol del 2017.

El pitjor terratrèmol en 100 anys va deixar 430 morts i milers de famílies sense casa, però també una onada de solidaritat sense precedents: milers de persones es van bolcar a ajudar els damnificats.

Uns mesos després, en un poblet indígena a l'estat d'Oaxaca, es va presentar este jove valencià com a representant d'una associació benèfica i es va oferir a reconstruir les cases d'una quinzena de famílies. Un dels líders del poble indígena zapoteca assegura que "en van enganyar. Decidírem entrar en l'associació solidària i fins ara no s'ha vist res. No hi ha res".

El valencià Iván Mouriz reconeix que s'ha quedat amb els diners de les ajudes que van rebre els damnificats del terratrèmol i que no ha construït cap de les cases que va prometre. Mouriz explica que "vaig fer un acord amb esta gent i eixe acord no l'he complit. I, ara, voluntàriament, ho reitere, estic resolent aquest assumpte".

Ivan Mouriz està acusat d'apropiar-se de les indemnitzacions que ja havien rebut els damnificats del govern federal i promet tornar-hi els diners. Segons els indígenes presumptament estafats "el que tenim clar, tant per part de l'associació com per part del seu advocat, és que ens deu 1.800.000 pesos".

Això són 83.000 euros. I, mentre no pague, segons els costums dels indígenes zapoteques, no pot eixir del poble.

També et pot interessar

stats