Un periodista s'infiltra en una videoconferència secreta de la Unió Europea

La ministra de Defensa neerlandesa havia publicat una foto amb part de la clau d'accés a la reunió virtual.

Imatge publicada pel periodista, que va documentar l'anècdota.

El periodista Daniël Verlaan de RTL Nieuws va entrar a una reunió virtual entre els ministres de Defensa de la Unió Europea aquest dijous. L'accés a aquesta videoconferència va estar possible perquè la titular de Defensa dels Països Baixos, Ank Bijleveld, havia publicat una fotografia a Twitter a on es podia veure part de la clau d'accés.

Verlaan, després de provar diverses combinacions, va accedir a la reunió i va documentar tot el procés. L'alt representant de la UE per a la Política Exterior, Josep Borrell, va ser el primer a dirigir-se al periodista, que destacava per la seua vestimenta informal.

"Vosté qui és?", va preguntar-li Borrell, "està al nostre sistema". El representat europeu va admetre que havien d'invertir en privacitat. A continuació el responsable de Política Exterior va tindre una breu conversa amb el periodista.

Verlaan va identificar-se immediatament com a reporter i va informar Borrell que era conscient que s'havia infiltrat en la videoconferència. El periodista va demanar perdó per "pertorbar" la reunió i va acomiadar-se.

La interrupció no va durar més de dos minuts i la reunió, dedicada a reforçar la defensa comuna de la Unió Europea, va continuar amb normalitat.

També et pot interessar

stats