Un periodista desapareix a Turquia i assassinen la directora d'una televisió a Bulgària

Jamal Khashoggi era crític amb el govern saudita i Viktoria Marinova estava investigant un cas de corrupció.

Consulat saudita a Istanbul | Erdem Sahin (EFE)
Consulat saudita a Istanbul | Erdem Sahin (EFE)

Des de dimarts passat no se sap res de Jamal Khashoggi. El periodista crític amb el govern saudita va entrar en el consolat saudita a Istanbul per a arreplegar uns documents necessaris per a casar-se amb la seua nóvia turca, que l'esperava fora de l'edifici, i ja no va eixir. El govern turc tem que el periodista haja sigut assassinat i ha exigit al consolat saudita que aclarisca el parador de Khashoggi. 

El consolat de l'Aràbia Saudita a Istanbul va negar dos dies després a través de Twitter que el periodista saudita estiguera en l'edifici, però el president de l'Associació de Premsa Turcoàrab, Turan Kislakçi, ha assegurat que "està confirmat" que va ser assassinat allí. 

El govern turc ha rebutjat ja la possibilitat que Khashoggi haguera eixit del recinte i ha assenyalat que la policia turca manté una investigació oberta per a aclarir el parador de Khashoggi.

Assassinen a Bulgària una periodista que investigava un cas de corrupció

La periodista assassinada és Viktoria Marinova, de 30 anys, directora i presentadora en el canal de televisió privat regional TVN. La jove va ser violada i colpejada amb violència i el seu cos va aparéixer en una zona de difícil accés prop d'un riu. 

La jove presentava un programa d'investigació i en l'última emissió, el 30 de setembre, tractava un tema de corrupció que, segons les primeres investigacions policials, podria ser el mòbil de l'assassinat. En aquest programa entrevistava el periodista búlgar Dimitar Stoyanov, de la web Bivol, que és soci de Wikileaks, i el periodista romanés Attila Biro, membre del projecte de periodisme de recerca RISE Romania.

Stoyanov i Biro van ser arrestats el mes passat per la policia búlgara mentre investigaven, prop de Sofia, la destrucció de documents que, suposadament, revelaven pràctiques de corrupció per part d'una empresa privada de construcció de carreteres, sospitosa de realitzar estafes amb fons europeus.

També et pot interessar

stats