Un nou atac jihadista a Burkina Faso causa 36 víctimes mortals

La violència dels grups terroristes vinculats al Daesh s’ha intensificat des de 2018.

Violència terrorista en la regió del Sahel
Violència terrorista en la regió del Sahel / Reuters

Trenta-sis persones han mort i tres més han resultat ferides com a conseqüència d’un atac terrorista contra la població de Nagraogo, al centre nord de Burkina Faso.

Els terroristes van cremar el mercat d’aquesta localitat i van causar la mort de 32 persones.  En la retirada, n’assassinaren quatre més en l’aldea d’Alamou. 

Els atacs contra la població civil a Burkina Faso van començar en el 2015 i han augmentat significativament des de setembre de 2018, segons el Projecte de dades i ubicació de conflictes armats. La majoria dels atemptats s’atribueixen a grups afiliats a Al-Qaeda i al Daesh. 

Violència a la regió del Sahel 

La regió més afectada per la violència jihadista és la del Sahel, que comparteix frontera amb Mali i Níger. 

Burkina Faso és un dels cinc països que formen la força transfronterera conjunta G5 Sahel, juntament amb Mali, Mauritània, Níger i el Txad, amb l’objectiu de combatre el terrorisme jihadista a la regió. Els líders d’aquestes cinc nacions van demanar el passat mes de desembre una major cooperació internacional per a lluitar contra l’amenaça islàmica en aquesta extensa zona al sud del desert del Sàhara.  

Actualment hi ha 4.500 tropes franceses i una força de pau de l’ONU amb 13.000 efectius per a donar suport a les forces nacionals del G5. 

També et pot interessar

stats