Un mort i vaga general després de l'entrada de dues dones al temple hindú Sabarimala

Després d'aquesta fita contra el masclisme religiós, es registraren manifestacions violentes en localitats del sud de l'Índia.

Devots hindús realitzen una ofrena al temple Sabarimala aquest 2 de gener
Devots hindús realitzen una ofrena al temple Sabarimala aquest 2 de gener / Prakash Elamakkara (Efe)

Diverses localitats de l'estat de Kerala, al sud de l'Índia, estan en vaga com a protesta per l'entrada de dues dones considerades "impures", en edat de menstruar, en el temple hindú Sabarimala. Després d'aquesta fita contra el masclisme religiós, s'han registrat manifestacions violentes en les quals ha mort almenys una persona.

En la matinada del dimecres dues dones accediren al santuari escortades per diversos agents de l'orde, les primeres des que el setembre passat el Tribunal Suprem va alçar la prohibició d'entrada que hi havia sobre les dones de 10 i 50 anys. Aquesta entrada va desencadenar diverses protestes en almenys tres districtes de l'estat, les quals van causar la mort d'un militant del partit nacionalista hindú en la localitat de Pandalam, segons va indicar una font de la Policia de Kerala que va demanar l'anonimat.

Per la seua banda, el cap de govern de Kerala, Pinarayi Vijayan, va detallar en roda de premsa que, fins al moment, els manifestants han destruït set vehicles policials, 79 autobusos i han atacat 39 membres de les forces de seguretat i dels mitjans de comunicació, en la seua majoria dones.

En els últims mesos, desenes de dones han intentat sense èxit realitzar el pelegrinatge al temple hindú, frustrades per centenars de devots i manifestants de grups d'extrema dreta hindú.

També et pot interessar

stats