Set morts per una solsida de terra a l'illa italiana d'Ischia

Hi ha geòlegs que parlen d'una catàstrofe anunciada per les característiques del terreny, volcànic i amb pendents forts

Els equips de rescat busquen sense treva davall de deu cases soterrades pel fang
Els equips de rescat busquen sense treva davall de deu cases soterrades pel fang / Ciro de Luca (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de novembre 2022 - 21:54 Actualitzat: 27 de novembre 2022 - 20:02

Un corriment de terra a l'illa italiana d'Ischia després d'una nit de pluges torrencials ha causat la mort de set persones i la desaparició de més de cinc persones que els equips de rescat busquen sense treva davall de deu cases soterrades pel fang. 

En un primer moment, el ministre d'infraestructures Matteo Salvini havia parlat de huit morts.  La terra ha cedit per la pluja acumulada, que ha arribat als 120 litres per metre quadrat en sis hores, la xifra més alta dels darrers vint anys. L'aigua ha arrossegat tot el que ha trobat al seu pas, sobretot vehicles, que s'amunteguen destrossats pels carrers i a la platja.

Amb la tragèdia d'Ischia, a Itàlia pren vol el debat sobre els abusos en la construcció, sobretot al sud del país. Hi ha geòlegs que parlen d'una catàstrofe anunciada per les característiques del terreny, volcànic i amb pendents forts. 

El govern ha decretat l'estat d'emergència, que estarà en vigor durant un any, i ha aprovat una primera ajuda de dos milions d'euros. Els danys són abundants i el veïnat atribueix del desastre a una política urbanística que ha construït la meitat de les cases al marge de la llei. 

També et pot interessar

stats