Un mort i quasi cent ferits durant les protestes a Veneçuela

Leopoldo López s'hauria refugiat a l'ambaixada d'Espanya

Vehicles de l'exèrcit veneçolà contra els manifestants a les immediacions de la base militar La Carlota

La tensió continua a Veneçuela després d'una jornada de protestes que s'ha saldat amb un centenar de ferits. Segons una ONG local, un jove de 24 anys ha mort aquest dimarts en l'estat de Aragua després de l'intent de l'opositor Juan Guaidó de liderar un aixecament militar, sense detallar les causes de la mort.

Als carrers s'han produït enfrontaments entre grups antichavistes i partidaris del president Nicolás Maduro, entre els quals hi ha hagut també intercanvis de tirs per part de militars sublevats i forces de seguretat. L'intent de liderar un alçament contra Maduro no ha tingut la resposta massiva que buscava, però Guaidó no es dona per vençut i ha fet una crida als seus seguidors per a continuar la lluita. "Nosaltres, que ens rebelem pacíficament, tenim l'oportunitat de conquerir el nostre futur. Demà tot Veneçuela, als carrers", ha manifestat l'opositor.

Al final de la vesprada, Nicolás Maduro s'ha adreçat al país en un missatge televisat i ha fet una crida a les forces armades perquè mantinguen la lleialtat absoluta, a més de desmentir que estiguera planejant fugir a Cuba, com havia criticat el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo. "Deia Mike Pompeo que jo tenia un avió preparat per a fugir a Cuba. Senyor Pompeo, quina manca de seriositat", ha contestat Maduro. 

Leopoldo López s'hauria refugiat a l'ambaixada d'Espanya 

Una incògnita per resoldre és on es troba el líder opositor Leopoldo López, que fins ahir es trobava en arrest domiciliari. En un principi, s'havia refugiat amb la seua família a l'ambaixada de Xile. Segons l'ambaixador xilé, posteriorment s'han tralladat a l'ambaixada d'Espanya, però aquesta informació no està confirmada de moment.

També et pot interessar

stats