Un milió de britànics es manifesta a Londres per a demanar un segon referèndum

El 12 d’abril, el Parlament britànic decidirà si accepta una segona pròrroga i celebra les eleccions europees, o si se’n va sense acord.

Un milió de persones es manifesta a Londres en contra del Brexit

Un milió de persones, segons les xifres de l’organització (People’s Vote), s’ha manifestat al centre de Londres, aquest dissabte, en contra de la retirada del Regne Unit de la Unió Europea.

Sota el lema “Put it to the people march” (“Deixa-ho en mans de la gent”), els manifestants reivindiquen un segon referèndum del Brexit, després que la Unió Europea llançara un ultimàtum de 21 dies per a aprovar l’acord del Brexit.

Així doncs, el 12 d’abril, el Parlament britànic ha de decidir si accepta una segona pròrroga molt més llarga i celebra les eleccions europees, o se’n va sense acord aquest mateix dia. 

En la manifestació han participat el número dos del Partit Laborista, Tom Watson, la líder de l’SNP escocés i primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, l’exvice-primer ministre tory Michael Heseltine, i l’alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan.

Es tracta de la manifestació més multitudinària a favor d’una segona consulta que se celebra al país des de la celebració del primer referèndum, ja que a l’última protesta del mes d’octubre passat van acudir 670.000 persones.

Concentracions a Madrid

L’associació EuroCitizens, que pertany a la coalició British in Europe, s’ha concentrat aquest dissabte en la plaça de Margaret Thatcher de Madrid “en defensa dels drets dels cinc milions d’europeus al Regne Unit i britànics a la Unió Europea, i per a demanar un segon referèndum sobre l’eixida de Gran Bretanya de la UE”. Des de l’associació volen defendre: “Som europeus, ens sentim europeus, hem exercit d’europeus durant molts anys i volem continuar sent ciutadans europeus”, han explicat en un comunicat.

També et pot interessar

stats