Un miler de persones migrants es troben a les costes italianes a l’espera d’un port segur

Aquest dilluns han evacuat a Lampedusa una dona en avançat estat de gestació i la seua filla de tres anys

Un miler de persones migrants es troben en les costes italianes a l’espera d’un port segur / EFE

Mil persones migrants es troben en aquests moments davant de les costes italianes en dos vaixells humanitaris des de fa dies a l'espera que se'ls assigne un port segur.

En la nau de Sea Watch hi ha 446 persones, la més jove de només dues setmanes de vida, a més de moltes dones i xiquets. L'ONG ha reclamat un port segur, ja que les condicions meteorològiques a la mar estan empitjorant.

Aquest dilluns han evacuat a Lampedusa una dona en avançat estat de gestació i la seua filla de tres anys. La dona, nigeriana segons els mitjans, està a punt de donar a llum i la seua evacuació ha sigut necessària per a rebre les cures oportunes a l'ambulatori de l'illa italiana.

D'altra banda, 558 persones migrants esperen a bord del vaixell Geo Barentsz de Metges Sense Fronteres davant de les costes de la ciutat siciliana de Catània, on han passat Nadal. Els voluntaris de l'ONG estan tractant aquells que es troben ferits per cremades de combustible, marejos, infeccions respiratòries i altres lesions patides durant el seu periple.

"Tots els nostres supervivents necessiten atenció addicional i immediata i un lloc segur al més prompte possible", han al·legat des de Metges Sense Fronteres en les seues xarxes socials.

També et pot interessar

stats