Un membre del jurat que va declarar culpable Pablo Ibar es retracta de la seua decisió

Segons la defensa de l’acusat, la forma en què es van produir les deliberacions del jurat “pot ser jurídicament qüestionada".

Imatge de Pablo Ibar durant el seu judici. Giorgio Viera (Efe)
Imatge de Pablo Ibar durant el seu judici. Giorgio Viera (Efe)

Un membre del jurat de Florida que va declarar "culpable" d'un triple assassinat Pablo Ibar ha comunicat al tribunal on va ser jutjat la seua "decisió de retractar-se" del veredicte.

Segons ha informat l'Associació contra la Pena de Mort, un dels dotze membres del jurat, la identitat del qual no s'ha divulgat, s’ha posat en contacte aquest dimarts amb el jutjat de la ciutat de Fort Lauderdale, al nord de Miami, i ha informat de la seua decisió de retractar-se del veredicte unànime de culpabilitat.

Segons l’associació, la forma en què es van produir les deliberacions del jurat i la retractació del veredicte per part d'un dels seus membres "pot ser jurídicament qüestionada" per resultar fruit d'una "influència externa impròpia o perquè el jurat no haja acatat les normes de deliberació".

Per tot això, els lletrats d'Ibar demanen al tribunal que anul·le el veredicte i permeta que el jurat continue deliberant sobre la culpabilitat o innocència de l'espanyol, acusat d'un triple assassinat comés a Florida en 1994.

Es preveu que l'audiència per a sentència, que pot ser de pena de mort o cadena perpètua, tinga lloc el pròxim 25 de febrer.

També et pot interessar

stats