Un manifestant de Hong Kong, en estat greu després de rebre un tret de la policia

La ciutat viu una jornada de vaga general convocada per cibernautes que culpen la policia de la mort d’un estudiant fa tres dies.

VÍDEO | Un manifestant de Hong Kong, en estat greu després de rebre un tret de la policia

Un jove de 21 anys es troba en estat greu després que un policia de trànsit de Hong Kong li va disparar durant els enfrontaments entre manifestats i policia en la vaga general convocada per a aquest dilluns. El xic ha hagut de ser operat d’urgència per a extraure-li la bala, que li ha causat lesions en el fetge i un renyó.

En els enfrontaments, provocats pel caos circulatori derivat de la jornada de vaga general, almenys tretze persones han resultat ferides. 

En un vídeo es veu el policia de trànsit disparant tres tirs a curta distància contra dos homes vestits de negre –color identificatiu de les protestes– en la zona residencial de Sai Wan Ho, on un grup de manifestants bloquejava la circulació.

En les imatges es veu primer com l’agent travessa el carrer amb alguns manifestants caminant a prop darrere d’ell. En un moviment sobtat trau la pistola, es gira i agarra un jove que vestia una jaqueta blanca i una màscara. El xic es resisteix i colpeja el muscle del policia, que fa un tret en l’estómac contra un altre home vestit de negre i amb màscara que s’acostava, i dos més en veure que un tercer manifestant també s’estava aproximant, encara que no està clar que aquests últims impactaren contra ningú.

Aquesta és la tercera ocasió en què el foc real de la policia de Hong Kong causa ferides als manifestants des que el moviment de protesta antigovernamental va sorgir, fa poc més de cinc mesos.

Els altres dos incidents van ocórrer a principis octubre, i ací van resultar ferits un jove de 18 anys i un adolescent de 14.

La vaga general ha sigut convocada per a aquest dilluns per cibernautes furiosos després de la mort, divendres passat, d’un estudiant universitari de 22 anys que va caure des d’un aparcament i va patir greus lesions cerebrals en circumstàncies desconegudes durant la protesta del 3 de novembre. Els manifestants culpen la policia, que va negar categòricament tindre res a veure amb aquesta mort. 

També et pot interessar

stats