Un informe de l'Església catòlica alemanya revela 3.677 abusos sexuals a menors

1.670 religiosos catòlics haurien comés els abusos entre 1946 i 2014.

1.670 religiosos catòlics haurien comés els abusos a Alemanya entre 1946 i 2014
1.670 religiosos catòlics haurien comés els abusos a Alemanya entre 1946 i 2014 / Fabio Frustaci (Efe)

Un informe intern elaborat per encàrrec de la conferència episcopal alemanya documenta un total de 3.677 casos d'abusos sexuals, comesos per 1.670 religiosos catòlics des del 1946 fins al 2014, segons ha revelat l'edició digital del setmanari Der Spiegel. D'acord amb el setmanari, que es remet a la documentació recaptada per experts de les universitats de Mannheim, Heidelberg i Giessen, els abusos són un “problema massiu” en el si de l'Església catòlica i persisteixen en l'actualitat.

Aproximadament la meitat de les víctimes eren menors de 13 anys i en un de cada sis casos es va tractar d'“alguna forma de violació”, segons cita la publicació. Per a dos terços dels menors, els executors dels abusos eren els confessors o capellans amb qui mantenien algun tipus de vincle religiós.

L'informe va ser encarregat per la conferència episcopal i, d'acord amb els plans de la institució, les conclusions seran presentades pel cardenal Reinhard Marx el 25 de setembre. La difusió d'aquests continguts per Der Spiegel va ser criticada pel bisbe Stephan Ackermann, coordinador de la conferència episcopal per a la investigació d'abusos sexuals, que va lamentar que s'hagen avançat unes informacions que són “confidencials” i que fins ara no coneixien ni tan sols els membres de la institució. El bisbe prossegueix dient que la dimensió dels abusos sexuals, tal com es documenta en aquest estudi, els “deprimeix i avergonyeix”.

El papa diu que cal donar reparació a les víctimes

El papa Francesc ha assegurat que no n’hi ha prou amb girar el full del “drama” dels abusos a menors per part de membres del clero, sinó que s'ha de buscar reparació perquè les víctimes puguen curar les ferides. “Posar fi a aquests abusos no significa simplement girar full, sinó buscar una cura, una reparació, tot el que siga necessari per a sanar les ferides i retornar la vida a tanta gent”, va dir el papa en una reunió privada que va mantindre amb els jesuïtes a Dublín durant el viatge que va fer al final de l’agost a Irlanda, el contingut de la qual acaba de difondre la revista dels jesuïtes La Civiltà Cattolica.

També et pot interessar

stats