Un incendi devora el pont de fusta més llarg de la Xina, de 900 anys

Les causes de l'incident, que s'ha saldat sense víctimes mortals, encara es desconeixen, però tot apunta a un origen humà

El pont Wan'an, amb 900 anys d'antiguitat, incendiat
El pont Wan'an, amb 900 anys d'antiguitat, incendiat / Twitter: @CGMeifangZhang (cònsul de la Xina a Belfast)

El pont Wan'an, construït fa 900 anys durant la dinastia Song (960-1127) i considerat el més llarg i antic de fusta de la Xina, ha quedat reduït a cendres en un incendi, segons informen mitjans locals. Situada al comtat de Pingnan de la província oriental de Fujian (sud-est), la infraestructura va incendiar-se el dissabte a la nit per causes que encara s'investiguen, i es va esfondrar. Afortunadament, el col·lapse no va deixar cap víctima mortal, apunta el diari oficialista Global Times.

"Crec que l'origen del foc va ser humà, no a causa d'un desastre natural, ja que la combustió espontània d'un pont sobre l'aigua és molt rara", afirma al periòdic Xu Yitao, expert en arquitectura antiga de la Universitat de Pequín. El foc va estar actiu al voltant de deu hores, encara que l'estructura de fusta del pont va afonar durant els primers vint minuts de l'incendi.

L'antiga infraestructura, també coneguda com a "Pont de la pau universal", mesurava quasi cent metres de llarg. Segons l'acadèmic, tenia un enorme valor cultural i arquitectònic, ja que exemplificava els coneixements i les tècniques ancestrals xineses en l'arquitectura de la fusta.

Diverses veus expertes han reclamat una millora de la protecció del patrimoni de fusta, molt vulnerable a incendis i altres danys. El rotatiu Global Times recorda en aquest sentit que el 2021 el poblat de Wengding, l'últim assentament tribal de la província de Yunnan (sud), va patir un incendi provocat per un xiquet que estava jugant amb foc.

També et pot interessar

stats