Un incendi calcina part de la biblioteca de Ciutat del Cap (Sud-àfrica), una de les més antigues d'Àfrica

El foc, que s'ha declarat al parc natural del mont Table, ha destruït documents de valor incalculable

Els bombers tractes de sufocar el foc a un dels edificis de la biblioteca Jagger
Els bombers tracten de sufocar el foc en un dels edificis de la biblioteca Jagger / Mike Hutchings (Reuters)
19 d'abril 2021 - 09:41

Un incendi al parc natural del mont Table, el cim que domina Ciutat del Cap, ha arrasat diversos edificis de la universitat (UTC per les sigles en anglés) que està construïda en el vessant. El centre ha aconseguit evacuar el personal i l'alumnat de les residències a ubicacions segures, però no ha pogut salvar la biblioteca Jagger, fundada el 1829 i una de les més importants d'Àfrica. El foc ha calcinat les seccions d'Estudis Africans i la de Col·leccions Especials, que conservaven documents i films de valor incalculable, entre els quals hi ha alguns dels més antics del continent.

Els treballadors han aconseguit traslladar la majoria dels llibres més significatius a un edifici contigu, però la universitat no descarta que el foc també els calcine si continua avançant l'incendi, que també ha cremat dos dels monuments més representatius de la ciutat: el molí holandés més antic del continent i el Rhodes Memorial, que va ser alçat en record al fundador del país, el colonitzador britànic Cecil Rhodes.

El servei de bombers ha desplegat quatre helicòpters i més de 120 efectius terrestres per a sufocar el foc, que continua actiu al parc natural.

També et pot interessar

stats