Un home és abatut al Brasil després de ferir set persones en un hospital

És el tercer atac en una setmana, després que un altre home incendiara un autobús amb gent dins i un altre assassinara xiquets a una escola

Dos cotxes de policia militar brasilera en l'atac al col·legi
Dos cotxes de policia militar brasilera en l'atac a l'escola / REUTERS / Denner Ovidio

La policia del Brasil ha abatut aquest divendres de matinada un home de 32 anys que havia ferit set persones amb arma blanca en un hospital de l'estat brasiler de Sao Paulo. Entre les víctimes hi ha el director del centre, el metge colombià Ezequiel Ríos Ariza, que ha sigut un dels ferits més greus i ha precisat intervenció quirúrgica. 

Segons fonts policials, l’home hauria protagonitzat un altercat hores abans en una església amb motiu de les celebracions de la Setmana Santa. Poc després, ha aparegut a l'hospital per a buscar atenció mèdica. Després de rebre l'orientació per a ser medicat, segons els relats, l'home ha tret un ganivet i ha ferit el personal que l'atenia i altres pacients. A banda del director, altre dels ferits també roman hospitalitzat i els altres cinc han rebut l’alta mèdica amb lesions lleus. En l'eixida de l'hospital, l’atacant ha pres com a ostatge una de les infermeres.

Després de negociacions infructíferes amb les autoritats, un tirador de la policia ha disparat dues vegades contra l'home, en un moment de descuit en què l'ostatge ha aconseguit apartar-se. Els agents han traslladat l'assaltant a una altra clínica, on ha rebut els primers auxilis i, finalment, ha mort. 

L'atac és el tercer que es produeix en menys d’una setmana. Dijous un altre home, de 39 anys, ha atacat amb foc un autobús a la ciutat Duque de Caxias, a la regió metropolitana de Rio de Janeiro. L'home va ruixar amb gasolina l'interior del vehicle i, armat amb un ganivet, va tractar d'impedir l'eixida de les persones. La majoria sortiren i només tenien cremades lleus, però una dona i la filla de quatre anys van patir cremades en un 90% del cos i la menor va morir la nit de dijous. La mare continua internada en estat greu. L'incendiari, que va patir també la cremada de la meitat del cos, va ser arrestat per les autoritats minuts després de l'atac.

A més, dimecres un home de 25 anys va entrar en una escola d’infantil de la ciutat de Blumenau, a l’estat de Santa Catarina, per assassinar amb colps de destral a quatre menors i ferir-ne altres quatre. L'assassí també va ser capturat. El govern brasiler ha creat un grup interministerial d’emergència i ha destinat més recursos al patrullatge escolar.

També et pot interessar

stats