Un grup internacional de geòlegs defensa que vivim en un nou període geològic: l'era de l'Antropocé

La investigació intenta demostrar que en aquesta era l'activitat humana influeix en el clima i el medi ambient

El llac Crawford, al Canadà, podria demostrar l’existència de l’antropocé / À Punt NTC

Un grup internacional de geòlegs vol demostrar que estem vivint un nou període geològic: l'era de l'Antropocé, en què l'activitat humana influeix en el clima i el medi ambient. Per a confirmar-ho, han iniciat una investigació en les profunditats d'un llac del Canadà que es mantenen inalterables des de fa milers d'anys.

Així, el llac Crawford, al Canadà, ha sigut designat com a zona zero d'una nova era que hauria començat el 1950, segons explica un dels investigadors que ha formulat aquesta teoria. Els sediments trets del fons determinaran si es pot dir que vivim en una nova etapa geològica on els canvis en el clima i el medi ambient són provocats per l'empremta humana en el planeta.

Cada capa de les pedres analitzades registra microplàstics, combustibles fòssils i, fins i tot, restes de plutoni de les proves amb bombes atòmiques, elements que provoquen el canvi mediambiental. “Si hem trobat plutoni i petroli en les roques i s'accepta que hi ha un canvi provocat pels humans, potser es prendran mesures”, confia unes de les investigadores.

Les conclusions han de ser acceptades per la Unió Internacional de Ciències Geològiques que, fins ara, s'ha mostrat escèptica a fer el pas de l'era actual, l'Holocé, a l'Antropocé, que ha d'abastar milers d'anys.

També et pot interessar

stats