Un grup d'espanyols, atrapats en un hotel d'Etiòpia per enfrontaments entre l'exèrcit i les milícies

L'ambaixada d’Espanya coneix la situació del grup i està "permanentment en contacte telefònic amb ells”

Imatge d'arxiu d'un monestir en Amhara (Etiòpia)
Imatge d'arxiu d'un monestir a Amhara (Etiòpia) / Sally Hayden (Europa Press)

Un grup de turistes espanyols ha quedat bloquejat en un hotel de la regió etíop d'Amhara, situada al nord del país, pels enfrontaments entre les forces de seguretat de l'Estat i les milícies Fano, un heterogeni grup armat.

Fonts del Ministeri d'Afers Estrangers, la Unió Europea i Cooperació han confirmat que l'ambaixada d'Espanya a Etiòpia coneix la situació del grup i està "permanentment en contacte telefònic amb ells". Així mateix, els ha recomanat que continuen sense eixir de l'hotel fins que es calme la situació".

El govern d'Etiòpia va declarar dijous a última hora l'estat d'emergència a la regió d'Amhara en resposta a mesos d'enfrontaments entre les forces de seguretat de l'Estat i les milícies, que a més denuncien anys de discriminació per part de les autoritats centrals del país.

Els combats han empitjorat a la regió durant els últims dies després que les milícies aconseguiren el control de l'aeroport de la ciutat santa de Lalibela, patrimoni de la humanitat pels antics monestirs coptes del segle XI, segons una alerta de viatge publicada dimarts passat pel Ministeri d’Afers Estrangers del Regne Unit.

Ambaixades internacionals, com l'espanyola, han demanat als ciutadans que s'abstinguen de viatjar a la regió. En aquesta línia, el Ministeri d’Afers Estrangers espanyol ha emés una alerta de viatge a Etiòpia i l'ambaixada espanyola al país ha recomanat a tots els espanyols "que es mantinguen fora de perill en hotels i domicilis i eviten qualsevol desplaçament".

També et pot interessar

stats