Almenys un mort i 21 ferits en un tiroteig en la celebració de la Superbowl a Kansas City

Les autoritats han desallotjat una estació i han detingut tres persones sospitoses que anaven armades

Agents de la policia en el moment de la celebració de la Superbowl a Kansas City
Agents de la policia en el moment de la celebració de la Superbowl, a Kansas City / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de febrer 2074 - 22:25 Actualitzat: 15 de febrer 2024 - 09:01

Almenys una persona ha mort i altra vintena han resultat ferides, huit d'elles en estat crític, durant un tiroteig ocorregut en la desfilada dels Kansas City Chiefs per a celebrar la victòria a la Superbowl aquest dimecres a Kansas City (Estats Units), segons han reportat fonts dels bombers locals de la ciutat i el cap de la policia de Kansas. La situació ha provocat escenes de caos, amb policia i ambulàncies, després que s’ha informat de tirs d'arma de foc. Ara per ara, els agents han detingut tres persones que anaven armades per la presumpta relació amb l'atac.

En total, les autoritats han reportat almenys 21 persones amb ferides de bala. Huit estaven anit en perill immediat de mort, set amb ferides potencialment mortals i sis amb ferides menors, segons ha detallat en una roda de premsa el cap del departament de bombers de Kansas City, Ross Grundyson. En tot cas, el nombre total de víctimes no és definitiu i encara pot augmentar, han advertit des de la policia.

A l'única víctima mortal que de moment ha deixat la massacre se l'ha identificada com Lisa López-Galán, mare de dos fills i una coneguda discjòquei de la ciutat. El diari The Kansas City Star ha precisat que ha perdut la vida en un hospital a causa de les ferides que patia.

La cap del departament local de Policia, Stacey Greus, ha assenyalat que hi ha tres persones sota custòdia policial com a sospitoses. A una d'elles hagueren de reduir-la diversos assistents en la desfilada.

El succés ha ocorregut als voltants de la Union Station, central de ferrocarrils de Kansas City, segons ha informat el departament local de policia. Era precisament el punt final de la desfilada de celebració de l'equip de futbol americà Kansas City Chiefs pel triomf en la Superbowl, on s'havia concentrat una multitud d'aficionats. Ràpidament, les autoritats desallotjaren les instal·lacions mentre treballaven per a determinar el nombre de víctimes del tiroteig en un escenari de pànic i caos.

Després del tiroteig, el president Joe Biden ha instat públicament a actuar contra la violència armada i ha subratllat que "fereix profundament l'ànima estatunidenca" el fet que la celebració per la victòria de la Superbowl, "l'esdeveniment més unificador als Estats Units", s'haja convertit en una tragèdia. El mandatari ha insistit que "és temps d'actuar" i ha demanat la ciutadania que pressione el Congrés per a "prohibir les armes d'assalt, limitar els carregadors d'alta capacitat, enfortir les verificacions d'antecedents i mantindre les armes fora de l'abast dels qui no tenen per què posseir-les ni manipular-les". "L'epidèmia de violència armada destrossa famílies i comunitats cada dia. Alguns són notícia. Molts d'ells no ho són. Però tot això és inacceptable. Hem de decidir qui som com a país", ha agregat.

A l'estat de Missouri, on s'ubica Kansas City, és legal portar armes pel carrer. L'alcalde, Quinton Lucas, ha confessat que ell mateix "va haver de córrer quan va sentir els trets", igual que ho feren centenars de persones. Ha remarcat que hi havia un desplegament policial gran durant la macrocelebració, particularment a la rodalia de l'estació i a les teulades, però igualment ha lamentat que "això és el que passa amb les armes". "Desfilades, manifestacions, escoles, sales de cinema… Sembla que quasi res és segur", ha dit.

Els Kansas City Chiefs també han reaccionat amb un comunicat a l'atac: "Estem entristits per l'acte de violència sense sentit que ha ocorregut en concloure la desfilada de hui. Els nostres cors estan amb les víctimes, les seues famílies i tot Kansas City".

Milers de persones havien eixit als carrers de la ciutat per a celebrar amb el seu equip el triomf de la Superbowl diumenge en un partit contra els San Francisco 49ers. Minuts abans del succés, un autobús on anaven els jugadors —entre ells, el nóvio de Taylor Swift, el jugador Travis Kelce— havia recorregut els carrers de l'urbs per a celebrar la victòria amb els aficionats. La cantant, que diumenge va estar en el partit a Las Vegas, no ha participat en els festejos de dimecres.

També et pot interessar

stats