Un ferit en un tiroteig en una mesquita d'Oslo

La policia ja n'ha detingut el presumpte autor i investiga la troballa d'una dona morta al seu domicili.

L'equip sanitari atén el ferit
L'equip sanitari atén el ferit / Terje Pedersen (Reuters)

La policia ha arrestat un ciutadà aquest dissabte després de protagonitzar un tiroteig en una mesquita en Bærum, als afores d'Oslo, en què l'agressor ha sigut l'única persona ferida. La policia ha informat que al domicili del detingut han trobat una dona morta i investiguen el cas com un possible homicidi. 

El detingut té uns vint anys, és norueg i resideix en la zona. Després de rebre atenció mèdica serà interrogat. La policia descarta que hi haja més persones involucrades.

Segons ha informat la premsa local, el presumpte autor va publicar unes hores abans del tiroteig en les xarxes socials un missatge en què convidava a la guerra de races i elogiava l'autor dels atacs de fa uns mesos contra dues mesquites a Christchurch (Nova Zelanda), on van morir 50 persones.  En un altre missatge homenatjava els autors d'atacs similars recents a les ciutats estatunidenques de Sant Diego i El Paso, i assegurava que el Valhalla, el paradís en la mitologia nòrdica, "esperava". 

El director del centre islàmic, Irfan Mushtaq, ha assenyalat que l'autor dels trets portava casc, uniforme i dues pistoles, i que en el moment de l'atac hi havia mitja dotzena de persones a la mesquita.

També et pot interessar

stats