Un exassessor de Trump aporta noves filtracions sobre les suposades pressions a Ucraïna

John Bolton denuncia en un llibre de memòries que el president dels Estats Units va retindre al país 400 milions de fons d'ajuda.

John Bolton, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu
John Bolton, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu / Leah Millis (Reuters)

El juí polític contra Donald Trump ha fet un nou gir inesperat per la filtració del contingut d'un llibre d'un dels seus antics col·laboradors. És John Bolton, l'exassessor de Seguretat de la Casa Blanca, i un dels molts col·laboradors que el president dels Estats Units ha despatxat al llarg del seu mandat.

És un dels testimonis que els demòcrates volen portar al juí polític perquè testifique, però fins ara s'han trobat amb la negativa dels republicans. Ha escrit un llibre de memòries que es publicarà al mes de març, però del seu contigut ja s'ha filtrat la confirmació que Trump va retindre els 400 milions de fons d'ajuda a Ucraïna fins que s'investigara el fill del seu rival polític, Joe Biden. "¿Com s'explica el fet que haurem d'esperar fins al 17 de març perquè es donen a conéixer elements clau en aquest juí?", ha afirmat Adam Schiff, el cap dels fiscals en l'impeachment i un dels principals acusadors de Trump en aquest procediment.

Tot i que aquest dilluns no estava en el ple del Senat i no se sap encara si testificarà finalment, Bolton ha acaparat el protagonisme de l’última jornada del juí polític a Trump. Tocava escoltar els arguments de la defensa del mandatari nord-americà, que, malgrat el rebombori que s'ha generat per les filtracions del llibre de l'excol·laborador, es va referir indirectament a elles.

"Tractem amb transcripcions de les proves, informació pública disponible, no tractem amb especulacions", ha dit un dels advocats personals de Trump, Jay Sekulow. El president nord-americà, per la seua banda, s'ha afanyat a negar les revelacions de Bolton i ha dit que són falses.

També et pot interessar

stats