Un estudiant mata 19 persones en un institut de Kertx, a Crimea

L'atac perpetrat amb bomba i arma llarga ha deixat més de 40 ferits, 12 greus.

Els serveis d'emergència ajuden els ferits
Els serveis d'emergència ajuden els ferits / Ekaterina Kejzo (Reuters)

Un estudiant ha matat 19 persones i n'ha deixat ferides més de 40, 12 en estat greu, a la ciutat de Kertx, a la península de Crimea, en un atac amb bomba i arma llarga contra l'institut en què estudiava, i després s'ha llevat la vida d'un tir.

Els fets s'han produït poc abans del migdia a l'Institut Politècnic de Kertx, un dels centres educatius més prestigiosos de la ciutat. L'autor de l'atac, identificat com Vladislav Rosliakov, de 18 anys, ha arribat al centre amb dues motxilles i proveït d'una escopeta de repetició.

Les persones ferides presenten lesions per l’ona expansiva i el nombre de morts encara pot augmentar. La majoria de víctimes són adolescents.

Al centre educatiu on s’ha produït l’explosió cursen estudis de formació professional nombrosos adolescents. En les tasques de rescat de les persones ferides han participat alumnes del mateix institut com també alguns vianants, segons els testimonis que recullen els mitjans russos.

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha expressat el seu condol als familiars de les víctimes i ha anunciat que el govern rus presentarà un projecte per a reforçar les mesures de seguretat en els centres educatius.

La ciutat de Kertx és el punt on toca terra el pont que uneix la península de Crimea amb Rússia. Cal assenyalar que el maig passat va ser quan el president Putin va obrir al trànsit aquest pont, després d’annexionar-se la regió ucraïnesa de Crimea l’any 2014.

També et pot interessar

stats