Un estudi revela que no existeix un gen 'gai' que determine si una persona serà homosexual o heterosexual

Un equip internacional de científics analitza vora mig milió de persones i no troba una relació determinant entre gens i comportament sexual

Les troballes de l'estudi s'han publicat en la revista 'Science'
Les troballes de l'estudi s'han publicat en la revista 'Science' / Yoav Hornung (Unsplash)

Un estudi sobre més de 470.000 persones ha revelat que les variants genètiques d'una persona no prediuen de manera significativa si es tindrà en un comportament sexual orientat cap a persones del mateix sexe. Segons els autors de l'estudi d'associació de genoma complet (GWAS, per les sigles en anglés), "no existeix per tant un únic gen 'gai' i, en canvi, hi ha milers de variants genètiques vinculades al tret, cadascuna amb xicotets efectes".

Les troballes, publicades en la revista Science, suggereixen que el comportament sexual entre persones del mateix sexe està influenciat per "una combinació complexa d'influències genètiques i ambientals", similar al que s'observa per a la majoria dels altres trets humans.

La investigadora Andrea Ganna, de l'Hospital General de Massachusetts, a Boston, i científics de nombrosos països d'Europa, els Estats Units i Austràlia, han examinat la genètica de persones que alguna vegada havien tingut un comportament sexual amb persones del mateix sexe.

L'estudi no troba cap patró genètic que determine el comportament sexual

L'equip investigador no ha pogut trobar cap patró entre les variants genètiques que poguera usar-se per a predir o identificar significativament el comportament sexual d'una persona. Només han identificat cinc variants genètiques correlacionades amb el comportament homosexual, però "amb una influència mínima i que estan lluny de ser predictives", puntualitzen en l'informe.

També et pot interessar

stats