Un estudi al Regne Unit conclou que la jornada setmanal de quatre dies manté la productivitat

En la prova pilot, publicat per investigadors de la Universitat de Cambridge, han participat 61 empreses

Diverses persones en una oficina sense mascareta
Diverses persones en una oficina, sense mascareta / Shutterstock

Treballar quatre dies a la setmana redueix l'estrés i manté els nivells de productivitat, segons un informe publicat aquest dimarts per investigadors de la Universitat de Cambridge a partir d'un programa pilot en 61 empreses del Regne Unit.

L'informe sosté que durant els sis mesos que aquestes organitzacions van reduir un 20% les hores de treball dels empleats, sense reduir el salari, les baixes per malaltia van caure un 65% i l'eixida de treballadors cap a altres empreses, en un 57%. El 79% dels empleats van indicar que s'havia reduït el seu "desgast professional" (burnout, en anglès), i un 39% van assegurar que els va disminuir el nivell d'estrés.

Les companyies que van participar en el programa, impulsat pel grup de pressió 4 Day's a Week Campaign ('Campanya pels Quatre Dies a la Setmana"), van registrar durant aquest període un increment mitjà del 1,4% en els ingressos respecte al mateix període de l'any anterior, segons reflecteix l'informe, que dirigeix el sociòleg de Cambridge Brendan Burchell.

"Abans d'aquesta prova, molts dubtaven que anàrem a veure un increment de la productivitat per a compensar la reducció del temps de treball, però això és exactament el que hem vist", ha afirmat Burchell.

"Molts empleats estaven més que disposats a impulsar millores ells mateixos. Les reunions llargues amb moltes persones es van reduir o bé es van eliminar per complet. Els treballadors estaven molt menys inclinats a deixar passar el temps", agrega el sociòleg.

També et pot interessar

stats