Un espanyol entre els ferits en l'atac terrorista a Kenya, amb almenys 14 morts

Tot i que la policia encara no ha confirmat que siga un atac terrorista, el grup jihadista somali Al-Shabab l’ha reivindicat.

Un membre de les forces de seguretat evacua un grup de ciutadans de la zona on s'han produït els atacs. Baz Ratner (Reuters).
Un membre de les forces de seguretat evacua un grup de ciutadans de la zona on s'han produït els atacs. Baz Ratner (Reuters).

El president de Kenya, Uhuru Kenyatta, ha confirmat que almenys 14 persones van morir en l'atac del dimarts 15 de gener contra un complex hoteler de luxe a Nairobi. Així mateix, també ha informat en un missatge televisiu que "tots els terroristes van ser eliminats".

Un ciutadà espanyol resident a Kenya ha resultat ferit en l'atac perpetrat pel grup islamista somali Al Shaabab, segons han informat fonts de l'Oficina d'Informació Diplomàtica (OID).

El ciutadà espanyol, l'estat del qual no és greu, ha sigut evacuat ja del lloc dels fets. L'Ambaixada d'Espanya a Nairobi segueix de prop els esdeveniments i està en contacte amb ell i amb les autoritats locals. 

L'Ambaixada espanyola ha recomanat, a través del seu compte de Twitter, evitar la zona i extremar les precaucions i ha facilitat un telèfon per a casos d'emergència ( 254 733 63 11 44).

La legisladora kenyana Esther Passaris ha informat a la premsa de la mort d'una víctima a l'Hospital Avenue, on han ingressat almenys 10 ferits, que se sumen als quatre que han arribat a l'Hospital Aga Khan.

El grup jihadista somali Al-Shabab reivindica l'atac

Tot i que en un primer moment la policia no ha confirmat que es tractara d'un atemptat terrorista, el grup jihadista somali Al-Shabab ha reivindicat l'atac, segons han informat mitjans de comunicació kenyans i somalis. 

A les 12:00 hores (GMT) s’ha produït una explosió i s’han sentit tirs al complex 14 Riverside, al barri de Westlands, on es troba el luxós hotel DusitD2, on solen celebrar-se nombroses conferències.

També et pot interessar

stats