Un encreuament d'atacs entre milicians palestins i forces israelianes deixa tres morts a Gaza

Les víctimes han sigut identificades com una embarassada de 23 anys i la seua filla, de 18 mesos, i un home de 30 anys.

Un home observa els danys en la seua casa després d'un atac aeri en la localitat de Deir Al Balah. EFE
Un home observa els danys en la seua casa després d'un atac aeri en la localitat de Deir Al Balah. EFE / Haitham Imad

Almenys tres persones han mort a la Franja de Gaza com a conseqüència d'una sèrie d'atacs llançats per les Forces de Defensa d'Israel (IDF), que han respost amb un bombardeig massiu al llançament d'uns 150 projectils per part de milicians vinculats al Moviment de Resistència Islàmica (Hamas).

Fonts mèdiques de l'hospital Barzilai, a Ashkelon, al sud d'Israel, han indicat al diari hebreu Yedioth Ahronoth que han atés 22 persones: tretze en estat de xoc, huit amb ferides lleus, i un home que ha hagut de ser operat. Una dona ha resultat greument ferida i un home ferit lleu després que un dels projectils impactara en una casa al consell regional d’Eshkol, segons The Jerusalem Post.

Per la seua banda, el Ministeri de Salut palestí ha informat que almenys tres persones han mort i dotze més han resultat ferides –dues estan en estat crític– després de la resposta de les IDF, segons l'agència de notícies WAFA. Les víctimes han sigut identificades com una embarassada de 23 anys i la seua filla, de 18 mesos, i un home de 30 anys.

Les forces israelianes han atacat dotze objectius de Hamas a la Franja de Gaza, un era un túnel. El primer ministre, Benjamin Netanyahu, ha convocat una reunió del seu gabinet de seguretat al complex militar de Kirya per a analitzar la situació. Una font de les IDF ha confirmat moviments de tropes cap a la zona sud d'Israel, i no hi descarta una possible operació terrestre.

Hamas ha emés un comunicat en què ha reivindicat l'autoria de la pluja de coets de les últimes hores. "Estem complint la nostra promesa. La resistència ha acceptat la responsabilitat en el camp de joc contra l'enemic, i està tenint èxit", afirma l'organització en l'escrit.

Aquesta escalada s'ha produït just el mateix dia que Hamas ha assegurat que les negociacions indirectes amb Israel, afavorides per Nacions Unides i Egipte, es troben ja en "una fase avançada", la qual cosa obri la porta a una possible treva entre les parts.

Els esforços de mediació es van reprendre arran de l'última onada de violència a Gaza, que va començar el 30 de març amb les mobilitzacions palestines per a exigir la tornada dels refugiats. Des de llavors, els xocs entre militars i manifestants han deixat 158 palestins i un soldat israelià morts.

També et pot interessar

stats