Un doble atemptat suïcida a Somàlia deixa 16 morts i una vintena de ferits

L’atemptat ha sigut reivindicat pel grup jihadista Al Shabab, que forma part d’Al Quaeda.

El grup jihadista Al Shababa s’ha proclamat responsable d’aquest succés
El grup jihadista Al Shababa s’ha proclamat responsable d’aquest succés

Almenys 16 persones han mort i una vintena més han resultat ferides aquest dissabte 13 d’octubre per la vesprada en un doble atemptat suïcida amb bomba a Baidora, al sud-oest de Somàlia, perpetrat en un restaurant i una cafeteria, segons han informat hui mitjans locals.

Un primer home vestit amb un jupetí carregat d’explosius els va detonar en un restaurant de la ciutat, i va matar set persones segons la ràdio local SBC.

Poc després, un segon atacant va explotar a la cafeteria Beder, que va resultar amb la mort d’una desena de persones i amb un nombre indeterminat de ferits.

El grup jihadista Al Shababa, que es va adherir formalment a la xarxa terrorista d’Al Quaeda en 2012, s’ha proclamat responsable d’aquest succés.

Aquest doble atac es produeix un dia abans del primer aniversari del pitjor atemptat d’aquest grup terrorista en la història de Somàlia, que va provocar la mort de 512 persones en l’explotar un camió bomba a Mogadiscio.

Al Shabab ha anat perdent terreny al centre i al sud del país, després que forces nord-americanes, juntament amb l’exèrcit somali i la Missió de la Unió Africana en aquest país (AMISOM), uniren les seues forces per a combatre aquesta amenaça terrorista.

També et pot interessar

stats