Un dit humà en l'hamburguesa d'un restaurant crea polèmica a Bolívia

El dit pertany a un empleat de l'establiment encarregat de preparar la carn i el cas ha derivat en una investigació per atemptat contra la salut pública

Burguer
L'hamburguesa amb el dit en el plat en una imatge compartida per l'afectada / Estefhany Benítez

El cas d'una dona que ha trobat un dit humà en l'hamburguesa que menjava en un restaurant de Bolívia, que pertanyia a un treballador del local, ha generat polèmica al país i ha derivat en una investigació per atemptat contra la salut pública.

Aquest fet ha succeït a la ciutat de Santa Cruz, quan una dona que degustava l'hamburguesa hi va trobar dins un dit humà. La situació va ser denunciada per la comensal el diumenge a través de les xarxes socials, en les quals va compartir unes fotografies de l'hamburguesa i el dit, en un missatge que es va fer viral de seguida.

"S'ha verificat que en aquest establiment s'ha venut l'hamburguesa que tenia la resta d'un dit, possiblement d'un obrer que va perdre dos dits el divendres passat", ha explicat el viceministre de Defensa al Consumidor, Jorge Silva.

Segons les primeres informacions, un dels treballadors que s'encarregava de moldre la carn, que s'usa a les vint sucursals del restaurant de menjar ràpid, va realitzar un moviment mentre s'apagava la màquina, que va generar que la moledora li tallara dos dels seus dits. L'empleat va ser traslladat a un hospital on se li va tractar el desmembrament.

L'home estava preparant uns 45 a 80 quilos de carn que s'utilitzen en les hamburgueses, tot i que, segons la versió del restaurant, la carn es va rebutjar. El viceministre ha afegit que el local ha sigut clausurat.

El restaurant ha emés un comunicat en el qual ha assenyalat que al llarg dels 21 anys de trajectòria han treballat "en fidel i estricta inclinació a totes les normatives de salut, seguretat i innocuïtat alimentària", i ha qualificat el cas d'"incident fortuït".

El Ministeri de Treball ha ordenat la paralització de les operacions a l'àrea on es fan les hamburgueses fins que acrediten que els seus treballadors estan capacitats en la manipulació de les màquines. El govern ha evidenciat que aquest espai és "insegur" i que hi ha hagut almenys altres tres incidents en què els treballadors van perdre els seus dits.

D'altra banda, l'alcalde de Santa Cruz, Jhonny Fernández, ha rebut una allau de crítiques per burlar-se del succés.

També et pot interessar

stats