Un dinosaure ocupa l'ONU per a demanar als humans que no s'extingisquen

Davant l'estupefacta mirada dels diplomàtics, Frankie subratlla la seua insensatesa: "Almenys nosaltres vam tindre un asteroide. Vosaltres, quina excusa hi teniu?"

El dinosaure virtual Frankie a l'ONU

L'ONU ha recorregut a l'experiència dels dinosaures amb una original campanya contra el canvi climàtic en la qual, gràcies als avanços de la tecnologia, un d'aquests animals ha envaït virtualment l'hemicicle de l'Assemblea General per a expressar estupefacció pel fet que els humans s'estiguen extingint a ells mateixos.

"Us he de dir, i pensareu que és obvi, que extingir-se és roín. Però, i extingir-se a un mateix? És el més ridícul que he sentit en 70 milions d'anys", diu en un breu vídeo Frankie, que és el nom que se li ha posat al dinosaure.

Davant la mirada estupefacta dels diplomàtics de l'ONU, Frankie continua subratllant la insensatesa de la raça humana: "Almenys nosaltres vam tindre un asteroide. Vosaltres, quina excusa hi teniu?"

La campanya forma part del contundent missatge que el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) ha volgut llançar en una iniciativa per a demanar als governs de tot el món que deixen de subvencionar els combustibles fòssils per a fer front no només a l'amenaça del canvi climàtic, sinó a la desigualtat del món.

Segons xifres del PNUD, cada any es gasten 432.000 milions de dòlars per a subsidiar fonts d'energia no renovables que contaminen l'atmosfera, una enorme quantitat de diners amb els quals es podrien comprar, per exemple, vacunes de coronavirus per a tot el planeta.

"En un món amb dificultats fiscals, un deute en augment, més pobresa i més desigualtat, és irracional gastar-se quasi 423.000 milions de dòlars cada any en quedar-nos atrapats en el passat, en comptes d'invertir en el futur", ha dit en una roda de premsa l'administrador del PNUD, Achim Steiner.

"És com si nosaltres ens haguérem gastat centenars de milions a l'any en enormes meteors. A això us dediqueu mentre hi ha gent que viu en la pobresa. No creieu que ajudar-los tindria més sentit que pagar per la desaparició de tota una espècie?"

"És com si nosaltres ens haguérem gastat centenars de milions a l'any en enormes meteors. Això és el que esteu fent ara", insisteix en el vídeo el dinosaure, que recorda que arreu del món "hi ha gent que viu en la pobresa". "No creieu que ajudar eixa gent tindria més sentit que, no sé, pagar per la desaparició de tota una espècie?", diu Frankie.

En la iniciativa del PNUD, detallada en el portal www.dontchooseextinction.com, van col·laborar importants figures del món de l'espectacle que van posar veu al dinosaure en diferents idiomes, entre elles l'actor danés Nicolaj Coster-Waldau, conegut pel seu paper en Joc de Trons, el músic estatunidenc Jack Black, l'actriu mexicana Eiza González o la senegalesa Aissa Maiga.

També et pot interessar

stats