Un detingut per la mort de dues persones a tirs al voltant d'una sinagoga a Alemanya

La policia ha detingut un sospitós i en busca dos més per l'atac, que coincideix amb la festivitat jueva de Yom Kippur.

En imatge, el cordó policial amb el cos a terra d'una de les víctimes
En imatge, el cordó policial amb el cos a terra d'una de les víctimes / Reuters

Dues persones han mort aquest dimecres a la localitat de Halle, a l'est d'Alemanya, en un tiroteig perpetrat a les proximitats d'una sinagoga i en un local de kebab. L'atac passa just durant la commemoració del Yom Kippur, o Dia del Perdó, una de les celebracions més importants pel judaisme.

Un dels sospitosos ha sigut detingut, però altres dos han fugit després de segrestar un automòbil, segons han informat les autoritats locals, que han activat l'estat d'emergència i recomanen el veïnat no eixir de casa.

Max Privorozki, el president de la comunitat jueva de Halle, ha explicat que han tancat la porta de la sinagoga per a impedir el pas d'un home fortament armat que duia un casc. A l'interior del temple hi havia entre 70 i 80 persones.

Un altre testimoni que estava al local de kebab ha indicat que s'ha refugiat al bany del local després que un home llançara un objecte similar a una mangrana explosiva i després començara a disparar amb un rifle.

El govern de la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha condemnat l'atac i ha instat a una acció més dura contra la violència antisemita.

Halle és una ciutat de l'estat de Sajonia-Anhalt, a 170 quilòmetres al sud-oest de Berlín.

També et pot interessar