Un detingut a Londres en xocar el cotxe que conduïa contra la barrera del Parlament

Tres persones han resultat ferides en l'atac, que la policia britànica tracta com si fora un acte de terrorisme.

Restes d'unes bicicletes després de l'atac al Parlament de Londres
Restes d'unes bicicletes després de l'atac al Parlament de Londres / Reuters: Henry Nicholls

La policia britànica ha detingut un home d'uns vint anys després que haja estavellat el turisme que conduïa contra la barrera del Parlament, a Londres, en una acció que les autoritats del país investiguen com si es tractara d'un atac terrorista, segons ha explicat l'assistent del comissari de la policia metropolitana Neil Basu. De les tres persones que han resultat ferides, només una continua ingressada a l'hospital amb ferides greus, però que no posen en risc la seua vida. Una altra ja ha sigut donada d'alta i la tercera va ser atesa en el lloc dels fets. 

L'accident ha ocorregut a les 07:37 (hora local) del matí de dimarts 14 d'agost  quan un Ford Fiesta ha atropellat diversos ciclistes i vianants i ha anat a xocar contra les barreres de seguretat del Parlament, que des de l'atemptat terrorista de març de l'any passat està envoltat per unes tanques d'acer i formigó que en protegeixen l'accés. Una dotació d'una desena de vehicles policials i tres ambulàncies han acudit al lloc dels fets per atendre les persones ferides i detindre el presumpte responsable. La policia no ha establit encara la identitat d'aquesta persona, que continua sota custòdia policial en una comissaria del sud de Londres i que no està col·laborant amb les forces de l'orde. Tot i això, no sembla estar en els radars ni dels serveis secrets britànics, l'MI5, ni dels responsables de la policia antiterrorista.  

La investigació policial se centra a establir les causes d'aquest atac, que ha obligat a acordonar la zona més pròxima al Parlament britànic i l'àrea on es troben la residència oficial de la primera ministra Theresa May i els principals ministeris. També s'ha tancat l'accés a l'estació de Westminster, situada al costat d'on ha passat tot. Al llarg de la vesprada la zona va recuperar la normalitat en ser obertes a la circulació tant els carrers com la parada de metro. Diversos testimonis han declarat que l'atropellament semblava intencionat, ja que el cotxe circulava a gran velocitat i directament contra les barreres del Parlament britànic. 

La primera ministra britànica ha demanat als ciutadans que continuen vigilants per possibles atemptats, però que ho facen des de la unitat i de manera que continuen amb la normalitat diària. May ha elogiat el treball de les forces de seguretat i dels equips d'emergència. En la mateixa línia s'ha expressat l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, que ha anunciat que s'incrementarà la presència de policies als carrers de la ciutat. 

Es tracta del segon atac de característiques paregudes davant de la seu del Parlament britànic en menys de de dos anys, perquè al març de 2017 un home va atropellar i va matar quatre persones al pont de Westminster; després va matar amb un ganivet un policia que va impedir que entrara al Parlament. 

També et pot interessar

stats