Un creuer amb 206 persones a bord encalla en una zona remota de Groenlàndia

L’embarcació més pròxima que podria oferir ajuda no hi arribarà fins divendres, segons les forces armades del país

Imatge d'arxiu d'un dels creuers que freqüenten Groenlàndia
Imatge d'arxiu d'un dels creuers que freqüenten Groenlàndia / Suranga LK / Shutterstock

Un creuer amb 206 persones a bord, entre passatgers i tripulació, ha quedat encallat aquest dilluns en una badia del parc nacional del Nord-est de Groenlàndia, segons ha comunicat aquest dimarts el comandament àrtic de les forces armades de Dinamarca (JAC).

Segons informen, l’Ocean Explorer ha quedat bloquejat després d'un accident a la badia d’Alpefjord i "no és capaç d'alliberar-se per si mateix immediatament”. L'embarcació més pròxima capaç d'acudir en ajuda del creuer es trobava el dilluns a una distància d'aproximadament 1.200 milles nàutiques, la qual cosa implica que, com a molt prompte, arribarà a la zona el divendres al matí, si les condicions meteorològiques són favorables.

De moment, no consten ferits en el xoc que ha produït l’encallament i l’embarcació tampoc hauria patit cap dany que supose un risc per al medi ambient. “Un creuer en dificultats al parc nacional és, per descomptat, preocupant. L'ajuda més pròxima està lluny, les nostres unitats estan lluny i el temps pot ser molt desfavorable”, ha reconegut el cap d'operacions del JAC, Brian Jensen. No obstant això, “no veiem un risc agut per a la vida humana ni per al medi ambient, la qual cosa resulta tranquil·litzador”, ha agregat.

El JAC hi enviarà al més prompte possible un dron per a obtindre imatges que ajuden a avaluar la situació i s'està coordinant amb altres forces, com la guàrdia costanera islandesa.

El parc nacional del Nord-est de Groenlàndia ocupa quasi la meitat de la superfície de l'illa, pertanyent a Dinamarca, i és el major, així com el més septentrional del món.

També et pot interessar

stats