Un centenar de morts en bombardejos al nord de Síria

És la major escalada de violència en el marc de la guerra siriana des de l'estiu de 2018.

És la major escalada de violència en el marc de la guerra siriana des de l'estiu de 2018
És la major escalada de violència en el marc de la guerra siriana des de l'estiu de 2018 / Khalil Ashawi (Reuters)

Més de 110 combatents de les forces governamentals i de faccions opositores han mort aquest dissabte en nous combats al nord de la província de Hama. A Idlib, han mort quatre civils, tres d'ells víctimes d'atacs aeris de l'exèrcit sirià, i un altre en un atac dels opositors. 

Des de fa tres dies, els dos bàndols s'estan enfrontant a la regió de Hama per a tractar de guanyar terreny a l'adversari. Des de dijous, han mort 215 combatents, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans. 

Idlib està controlada en la pràctica totalitat per grups islamistes i altres que operen sota el paraigua de l'Exèrcit Sirià Lliure, que intenta expandir els seus dominis cap a l'oest de la província. Aquesta ofensiva és la major escalada de violència en el marc de la guerra siriana des de l'estiu de 2018 i ha suscitat la preocupació internacional a causa de la possibilitat que s'accentue la crisi humanitària. Nacions Unides apunta que més de 200.000 persones s'han vist obligades a fugir de la violència a Idlib des que van començar els atacs al final d'abril.

També et pot interessar

stats