Un centenar de dones protesten a Tijuana contra els feminicidis

Entre 10 i 11 dones són assassinades cada dia a Mèxic

Protesta feminista a Tijuana (Mèxic)
Protesta feminista a Tijuana (Mèxic) / Joebeth Terriquez (EFE)

Encaputxades o amb el rostre mig cobert amb mocadors verds i violeta, un centenar de dones han ocupat els carrers de Tijuana, a Mèxic, per a exigir al govern de López Obrador que actue contra la violència masclista que sacseja el país, on cada dia són assassinades entre 10 i 11 dones. 

La protesta ha tingut lloc a Tijuana, en una zona pròxima al pas fronterer entre Mèxic i els Estats Units, tot just unes hores després que es denunciaren dos nous casos de feminicidis. 

Durant la marxa, que ha transcorregut sense incidents i enmig d’un gran desplegament policial, les participants han cridat consignes com ara “el violador ets tu” o “verga violadora a la liquadora”. 

Les protestes de les dones mexicanes contra els feminicidis, les desaparicions de dones i les agressions sexuals que es cometen diàriament en un clima d’impunitat, s’han agreujat les últimes setmanes arran la polèmica amb la difusió de les imatges del cadàver de la jove Ingrid Escamilla, assassinada per la seua parella i el brutal assassinat i violació de la xiqueta de set anys Fátima Cecilia Aldrighrett, que va ser raptada a la porta del col·legi. 

El 2019 3.825 dones van ser assassinades en aquest país nord-americà, cosa que representa un augment del 6% respecte del 2018 i quasi el doble de feminicidis que els registrats fa tres anys. 

Sota el lema “Un dia sense dones”, col·lectius feministes mexicans han convocat per al dia 8 de març la primera vaga feminista de la història de Mèxic. 

També et pot interessar

stats