Un bar de més de 2.000 anys ix a la llum a Pompeia

És la primera vegada que es descobreixen al complet les restes sepultades d'un negoci d'aquest tipus.

El bar descobert a la Regio V del parc arqueològic
El bar descobert a la Regio V del parc arqueològic / Parc arqueològic de Pompeia

L'equip d'arqueologia de Pompeia ha descobert les restes d'un bar decorat amb uns frescos conservats amb una qualitat extraordinària. Aquest establiment era un tipus de parada de menjar calent i begudes que hauria quedat sepultat sota la lava del Vesuvi i que ara torna a veure la llum després de més de 2.000 anys.

La part frontal del mostrador estava decorada amb pintures que pretenien cridar l'atenció dels vianants, algunes de les quals representaven els animals que hi solien cuinar-se, com ara pollastres o ànecs. Tal és la qualitat de conservació, que s'ha arribat a desvelar una inscripció burlesca a mode de grafit on es llig "Nicia cinaede cacator" ("Nicies és un cagador desvergonyit").

Segons el director del parc arqueològic de Pompeia, Massimo Ossana, es tracta d'un descobriment històric, ja que "és la primera vegada que s'excava un establiment complet d'aquest tipus". De fet, el valor de la troballa rau no només en les pintures descobertes, sinó també en una àmplia varietat de restes arqueològiques com ara utensilis de cuina, recipients, restes de menjar o ossos humans víctimes de l'erupció del Vesuvi. A més, més enllà del recinte comercial, també ha eixit a la llum una xicoteta plaça amb una cisterna i una font a prop del negoci.

La barra del bar havia sigut desenterrada parcialment el 2019, però fins ara no s'havia fet públic el seu descobriment, el qual romandrà tancat al públic de moment.

També et pot interessar

stats