Un avió s’estavella a Mèxic sense causar cap mort

L’accident va passar quan l’avió s’enlairava enmig d’una forta tempesta.

Avió estavellat a Méxic
Avió estavellat a Méxic / Reuters

Un avió s’ha estavellat aquesta matinada a Durango, al nord de Mèxic, poc després d'enlairar-se. Dins anaven 103 persones, que han rescatat amb vida just abans que l’aeronau es botara foc. Una dotzena d'elles, entre d'altres el pilot i el copilot, estan ferides molt greus.

El vol de la aerolínia Aeroméxico partia de l'aeroport internacional Guadalupe Victoria de Durango amb 99 passatgers, 2 d'ells xiquets, i 4 membres de tripulació. L’accident va ocórrer quan l’avió s’enlairava enmig d’una forta tempesta, vora les 16:00 hores, hora local, amb destinació a Ciutat de Mèxic.

Segons la torre de control, durant la maniobra, una ràfega va provocar que l'aeronau descendira bruscament i l'ala esquerra tocara terra. En aquell moment, l'avió se'n va eixir de la pista i es van desprendre dos motors.

De les 103 persones que viatjaven en el vol AM2431, 98 van resultar amb lesions; 49 reben atenció hospitalària i 12 es troben en estat molt greu. El pilot va haver de ser sotmés a una cirurgia d'emergència per una lesió cervical i es troba estable.

Segons ha explicat el governador de Durango, José Rosas Aispuro, la posició en què va quedar l'avió després de l'accident va facilitar l'evacuació dels passatgers abans que l’aeronau s’incendiara.

L'aeroport de Durango ha sigut reobert i opera amb normalitat a estes hores. Personal de la policia federal i de l'exèrcit han establit un perímetre al voltant del lloc de l'accident, a on van arribar una trentena d'ambulàncies de diverses institucions sanitàries de l'estat.

També et pot interessar

stats