Un avió privat 'fantasma' amb quatre persones procedent de Jerez s'estavella en el Bàltic

L'aparell va volar de manera erràtica durant vora 3.500 quilòmetres després de notificar problemes de pressió en la cabina

Situació al radar de l'avió accidentat al Bàltic
Situació al radar de l'avió accidentat al Bàltic

Un jet privat registrat a Àustria es va estavellar aquest diumenge al mar Bàltic després d'haver volat de manera erràtica i sense ràdio uns 3.500 quilòmetres des de l'aeroport de Jerez de la Frontera amb quatre persones a bord i amb destinació a l'aeroport alemany de Colònia/Bonn.

Segons el diari alemany Bild, es tracta d'un Cessna amb el número de vol OE-FGR que després de l'enlairament va informar de problemes de pressió en la cabina.

Poc després de creuar la península Ibèrica, ja a França, es va perdre el contacte amb l'aparell.

Dos caces espanyols i francesos es van enlairar per a comprovar la situació de l'aparell privat, però els pilots no van poder distingir cap persona ni en la cabina ni en l'avió.

A bord, no obstant això, viatjaven el pilot, una dona, un home i la seua filla, tots de nacionalitat alemanya, segons informacions de Bild. El diari alemany assegura que tres dels ocupants eren d'una mateixa família amb residència temporal de Zahara de los Atunes (Cadis). Aquest dilluns, fonts de la investigació han confirmat que un dels quatre ocupants era l'alemany Karl Peter Griesemann, propietari de l'empresa Quick Air especialitzada precisament en vols privats.

La connexió amb l'avió va quedar interrompuda al voltant de les 17:00 hores (15:00 GMT).

Almenys un altre avió de combat Eurofighter es va enlairar des de la base aèria de Rostock per a acompanyar el Cessna fantasma i esbrinar què estava passant, però tampoc va poder obtindre informació i es va desviar després de passar l'illa alemanya de Rügen, al Bàltic, agrega el diari.

A continuació, un caça danés F16 es va encarregar d'escortar el vol i els pilots van ser testimonis de com l'avió va caure en barrina i es va estavellar davant de la costa letona.

Els guardacostes suecs van enviar al lloc de l'accident avions de rescat, vaixells i un helicòpter. Mitjans marins i aeris de Suècia i Letònia participen en les tasques de cerca de les restes de l'avió.

L'agència austríaca APA cita un expert en seguretat aèria suec que considera possible que els ocupants de l'avió quedara inconscients per la falta d'oxigen en la cabina a causa d'una fuita.

"Malauradament, hem de confirmar que a primera hora de la vesprada una avioneta procedent d'Espanya va travessar l'espai aeri alemany i es va estavellar al Bàltic davant de Letònia", van informar les Forces Aèries alemanyes.

També et pot interessar

stats