Almenys 45 morts en l'accident d'un avió de l'exèrcit filipí

L'aparell, un C-130 Hercules, feia la maniobra d'aterratge en un aeròdrom de l'illa de Jolo quan es va passar la pista

Avió de l'exèrcit de Filipines sinistrat
Avió sinistrat de l'exèrcit de les Filipines / Reuters

Les autoritats filipines han informat aquest diumenge de l'accident d'un avió de transport de l'exèrcit, amb almenys 85 persones a bord, de les quals prop de la meitat s'han rescatat amb vida, al sud del país.

L'aparell, un C-130 Hercules, feia la maniobra d'aterratge en un aeròdrom de l'illa de Jolo, quan es va passar la pista i no va poder tornar a agafar altura al voltant de les 11:30 hora local (3.30 GMT), segons publica el canal de notícies GMA.

Almenys 40 dels passatgers han sigut rescatats i traslladats a un hospital militar a la ciutat de Bus-bus, segons ha indicat el comandant general de les forces aèries de les Filipines, Cirilito Sobejana. "Fem tot el que podem per a rescatar els passatgers" que hi queden. A hores d'ara, s'han comptabilitzat 45 morts entre soldats i ciutadans de la zona on ha caigut l'aparell.

L'avió havia eixit aquesta matinada de la ciutat de Cagayan de Oro amb tropes que anaven a desplegar-se a la regió, que té diverses bases de grups d'extremistes islàmics, però segons les autoritats locals, l'accident no l'hauria provocat un atac terrorista.

També et pot interessar