Un acord sobre immigració salva l’estabilitat del govern de Merkel

La canceller i el ministre Horst Seehofer, de la Unió Social Cristiana de Baviera, posen fi a les tensions de les últimes setmanes.

Sessió del Parlament alemany
Sessió del Parlament alemany / Hayoung Jeon (Efe)

La canceller alemanya, Angela Merkel, i el ministre de l'Interior, Horst Seehofer, han tancat la crisi que rondava el govern de coalició alemany amb un acord in extremis en matèria de control d'immigració.

Després de les últimes setmanes de tensions, Seehofer, ministre i líder de la Unió Social Cristiana de Baviera, ha anunciat que es manté en el càrrec malgrat l’anunci de diumenge passat en què obria la porta a una possible dimissió arran de certs desacords entre les diferents forces del Govern.

Les reivindicacions del ministre Seehofer, originari del land més meriodional d’Alemaya, es basaven principalment en la definició d’un nou règim fronterer entre Alemanya i Àustria, amb la creació de “centres de trànsit”, on serà possible rebutjar l’ingrés de certs sol·licitants d'asil. Així, des d’aquestes instal·lacions de control, es retornaran aquelles persones que demanen asil i que hagen arribat a la Unió Europea per la frontera d'un altre estat membre. Tanmateix, els detalls sobre la gestió d’aquests tràmits que involucren diferents països encara no s’han determinat.

Seehofer ha declarat que el que es persegueix amb aquest acord és “un clar compromís sobre com evitar la migració il·legal en les fronteres entre Àustria i Alemanya”. Per la seua banda, Merkel va argumentar que el conveni “va en la direcció d’ordenar i gestionar la migració secundària”, una matèria que, segons afirma, sempre ha sigut prioritària per a ella.

També et pot interessar

stats