La ultradreta alemanya marxa sobre Berlín i fa front a una contramanifestació

La ultradreta alemanya marxa pel centre de Berlín amb la meitat dels convocats que tenia previst.

Manifestants ultradretans, a la Porta de Brandenburg.
Manifestants ultradretans, a la Porta de Brandenburg. / EFE Omer Messinger

La ultradretana Alternativa per a Alemanya, havia convocat hui una marxa pel centre de la capital amb el lema "Pel futur d'Alemanya". La previsió que havien fet era que hi acudirien uns 10.000 seguidors, però s'han trobat només amb la meitat, uns 5.000. Entre els cartells hi trobem missatges contra la immigració massiva i contra l'islam, altres convocats assenyalaven que "la llibertat de la dona no és negociable". Entre les crítiques no s'han oblidat del govern d'Angela Merkel, a qui acusen d'haver arribat a la situació actual. 

Les autoritats han desplegat 2.000 policies que han hagut d'intervindre per a evitar que aquesta manifestació es trobara amb una altra convocada en contra a través de les xarxes socials. Segons dades de la policia, fins a 25.000 persones s'han concentrat en 13 punts diferents del centre de Berlín per a tractar d'evitar l'acte d'Alternativa per a Alemanya, fins i tot al riu Spree amb vaixells.  

Aquesta és la segona vegada que la ultradretana AfD convoca una manifestació, l'anterior va ser el 2015, i també va aconseguir congregar uns 5.000 seguidors.  

També et pot interessar

stats